Dura Vermeer

Reporting roadmap en eerste geïntegreerde jaarverslag
2Impact

De klant en de klantvraag

Dura Vermeer is een familiebedrijf dat behoort tot de top van de Nederlandse bouwsector. Het bedrijf is binnen Nederland actief in de woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. De kernactiviteiten van Dura Vermeer omvatten het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van bouw- en infrastructurele projecten, transformatie, onderhoud en renovatie.

In april 2021 werd het voorstel voor de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen door de Europese Commissie die alle grote ondernemingen gaat verplichten te rapporteren over hun duurzaamheidsstrategie en prestaties. Hierop besloot Dura Vermeer zich hierop tijdig voor te willen bereiden en alvast de stap te maken naar een geïntegreerd verslag. Dura Vermeer vroeg 2Impact hierbij om advies en ondersteuning in de realisatie van het verslag.

Onze aanpak

Samen met Dura Vermeer stelden we een reporting roadmap op. De reporting roadmap maakt – vertrekkend vanuit de ambities, eisen en wensen -  inzichtelijk welke stappen Dura Vermeer moet gaan zetten in de komende jaren. 2Impact voerde een dubbele materialiteitsanalyse uit en stelde een contentplan op voor het verslag over 2021. Tevens realiseerde 2Impact, samen met partner Domani Report – het eerste geïntegreerde jaarverslag van Dura Vermeer. Hierbij was 2Impact verantwoordelijk voor het advies en het projectmanagement en nam Domani Report de contentproductie en vormgeving voor haar rekening. Dit verslag vind je hier. 

“Het opstellen van de roadmap maakte de stappen die we moeten gaan zetten voor ons inzichtelijk en behapbaar. Door de samenwerking met 2Impact hebben we veel meer bereikt in één jaar dan ik had durven hopen.”

Hanneke Wisman
Directeur Finance, risk and control - Dura Vermeer Groep